• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Melkveebedrijf.beMelkveebedrijf.be

Nieuws voor de melkveehouder

  • Bemesting
  • Gezondheid
  • Fokkerij
  • Melkveewinning
  • Veevoer
  • Wet en regelgeving
  • Vakpartners
    • AHV Benelux
    • De Heus Voeders
    • Corteva
    • Proxani
    • KWS Benelux
    • Lely
    • Trouw Nutrition
    • Yara
  • Abonneren & meer
    • Abonneren
    • Adverteren
    • Contactpagina
    • Inschrijven nieuwsbrief
  • icon
  • FR

Revolutionaire ontwikkeling conserveren mais

Advertorial 6 september 2017

De ontdekking van nieuwe bacteriesoorten leidde tot een ware revolutie in het conserveren van maiskuilen. De nieuwe toevoegmiddelen verlengen met deze bacteriën de levensproductie van de koe (Bonsilage Fit) of conserveren de maiskuil zo snel dat de kuil al na twee weken geopend kan worden (Bonsilage Speed).
Voeren twee weken na inkuilen
De nieuwe bacteriesoort diolivorans zorgt voor een drie keer snellere conservering. Hierdoor kan de kuil al na twee weken geopend worden zonder dat er broei en schimmelvorming optreedt. Barenbrug heeft als enige leverancier deze unieke bacteriestam verwerkt in het nieuwe toevoegmiddel Bonsilage Speed. Het toevoegmiddel is ideaal voor melkveehouders die snel na de oogst van de mais willen voeren en/of onvoldoende voorraad hebben om de kuil zes weken dicht te laten.
Gezondere melkkoeien met hoogste levensproductie
Naast Bonsilage Speed introduceert Barenbrug een ander uniek product: Bonsilage Fit mais. Dit inkuilmiddel conserveert niet alleen de kuil, het zorgt ook voor gezondere koeien.
Bonsilage Fit bevat specifieke bacteriën die suikers omzetten in melkzuur. Vervolgens zetten zij een maximale hoeveelheid melkzuur om in producten met een hoge pH, waaronder propyleenglycol en azijnzuur. Hierdoor blijft de pens-pH op peil, zelfs bij veel aanbod van energierijk voer. De hoge pens-pH bevordert een optimale penswerking! Daarmee wordt het risico van pensverzuring en slepende melkziekte geminimaliseerd.
Minimale inkuilverliezen
Wilt u inkuilverliezen tot een minimum beperken dan is het toevoegmiddel Bonsilage Mais de beste optie. De melkzuurvormende bacteriën in Bonsilage Mais maken hoge concentratie melkzuur aan waardoor het inkuilproces versnelt en gist en schimmelvorming minimaliseert.
Ruwvoerspecialist Tom Willems geeft advies
Ruwvoerspecialist Tom Willems legt in de video het verschil uit tussen de verschillende toevoegmiddelen voor de maiskuilen.
Bonsilage toevoegmiddelen
De Bonsilage toevoegmiddelen zijn verkrijgbaar bij de Barenbrugdealer. Klik hier voor een Barenburg dealer bij u in de buurt.
Bron: Barenburg Nederland – 6 september 2017

Deel dit artikel

Primaire Sidebar

Recent nieuwsPartner nieuws
“GAIA-indoctrinatie bij schoolkinderen in België”
30 nov

“GAIA-indoctrinatie bij schoolkinderen in België”

Plantensuikers als vaccin tegen maagwormen
29 nov

Plantensuikers als vaccin tegen maagwormen

Landbouworganisaties pleiten voor snelle uitvoering mestactieplan
29 nov

Landbouworganisaties pleiten voor snelle uitvoering mestactieplan

Agribex MVB
29 nov

Profiteer van onze beursactie tijdens Agribex 2023

OCI Global lanceert Dynamon meststof
28 nov

OCI Global lanceert Dynamon meststof

Toon meer

Meer melkvee nieuws

Maak hier uw keuze:

bemesting

Diergezondheid

Fokkerij melkvee

Melkveebedrijf

Veevoer Melkvee

Wet en regelgeving

Toon meer

Gerelateerde artikelen

Lely Sphere: Innovatief, circulair, en winnaar Zilveren Hoef

Van onze partner Lely

Lely Sphere: Innovatief, circulair, en winnaar Zilveren Hoef

“GAIA-indoctrinatie bij schoolkinderen in België”

“GAIA-indoctrinatie bij schoolkinderen in België”

Resultaten uit de praktijk maken PMR+ een blijver

Van onze partner De Heus

Resultaten uit de praktijk maken PMR+ een blijver

Footer

Onze vakpartners

Corteva
Lely
Yara
KWS melkveebedrijf
Logo AHV Benelux

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 *
 *
Vul hier uw e-mailadres in
  • Abonneren
  • Contactpagina
  • Inschrijven nieuwsbrief
  • Adverteren
Logo Melkveebedrijf.nl

Copyright © 2023 Prosu Media Producties | Privacy | Algemene voorwaarden | Disclaimer

  • Nieuws
  • Bemesting
  • Compost
  • Diergezondheid
  • Fokkerij
  • Melkveewinning
  • Veevoer
  • Wet en regelgeving
  • Vakpartners
    • AHV Benelux
    • Corteva
    • De Heus Voeders
    • Proxani
    • KWS Benelux
    • Lely
    • Trouw Nutrition
    • Yara
  • Abonneren & meer
    • Abonneren
    • Adverteren
    • Contactpagina
    • Inschrijven nieuwsbrief
  • FR
Melkveebedrijf maakt gebruik van cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. Door op "AKKOORD" te drukken, gaat u akkoord met alle cookies. Pas uw voorkeuren aan bij instellingen als u de cookies niet (allemaal) wilt accepteren.

Zelf instellenAKKOORD
Privacy & Cookies

Privacy statement

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Zie ook onze cookieverklaring.
Noodzakelijk

Noodzakelijke cookies gebruiken we om de basisfuncties van de site te kunnen laten draaien. Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens.

Social media

Deze cookies kunnen worden gebruikt door de verschillende sociale media functies die we op onze website hebben geplaatst. Dit om jou in staat te stellen onze inhoud met uw vrienden en netwerken te delen. Ze bouwen een profiel van jouw interesses op. Dit kan van invloed zijn op de inhoud en berichten die je op social media ziet. Als je deze cookies niet toestaat kun je de sociale mediaknoppen wellicht niet zien of gebruiken. Deze cookies maken het ook mogelijk om embeds van YouTube, LinkedIn, Facebook, Instagram etc. te tonen in artikelen

Advertenties

Door middel van deze cookies kunnen wij profielen en doelgroepen opbouwen van onze gebruikers zodat wij de inhoud van onze websites en apps, zoals video's en advertenties, kunnen afstemmen op de gebruiker en de content. Deze herkenning vindt plaats op bedrijfsniveau. Er worden geen persoonsgegevens verzameld.

Analytics

Analytical cookies worden gebruikt om te begrijpen hoe gebruikers om gaan met de website. Deze cookies helpen bij het verstrekken van informatie over het aantal bezoekers, het bouncepercentage etc.

Opslaan en accepteren