• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Melkveebedrijf.beMelkveebedrijf.be

Nieuws voor de melkveehouder

  • Bemesting
  • Diergezondheid
  • Fokkerij
  • Melkveewinning
  • Veevoer
  • Wet en regelgeving
  • Vakpartners
    • AHV Benelux
    • Barenbrug
    • De Heus Voeders
    • Corteva
    • KWS Benelux
    • Lely
    • Trouw Nutrition
    • Yara
  • Abonneren & meer
    • Abonneren
    • Herabonneren
    • Adverteren
    • Contactpagina
    • Inschrijven nieuwsbrief
  • icon
  • FR

Vier Belgische kazen bekroond op World Cheese Awards

Bedrijfsnieuws 24 november 2016

Op de World Cheese Awards 2016 in San Sebastian sleepte De Kazerij uit Wervik met liefst vier verschillende kazen een prijs in de wacht. De ‘Flandrien Oud’ en ‘Flandrien Grand Cru’ werden zelfs bekroond met een ‘Super Gold’-medaille en zijn nu officieel de beste goudse kazen ter wereld.
In 2014 werd de toen pas gelanceerde Flandrien Kaas al eens bekroond op de World Cheese Awards. In Londen werd ze uitgeroepen tot beste goudse kaas ter wereld, in de categorie goudse kaas jonger dan 1 jaar. Op de World Cheese Awards 2016 doet de kaasmakerij het nu nog beter.
De Kazerij startte begin 2013 met eigen productie van goudse kazen. Ze produceert kaas op vier leeftijden: Flandrien Jong, Gerijpt, Oud en Grand Cru. Flandrien. De Flandrien Oud werd uitgeroepen tot winnaar in de categorie ‘goudse kaas, jonger dan 1 jaar’ en Flandrien Grand Cru behaalde de overwinning in de categorie ‘goudse kaas, ouder dan 1 jaar’. Daarbovenop wonnen ze in de tweede ronde, waarin alle bekroonde kazen nog eens tegenover elkaar werden gejureerd, allebei de felbegeerde en uitzonderlijke eretitel ‘Super Gold’, waardoor ze officieel tot de absolute wereldtop behoren.
Naast de Flandrien Kaas stuurde De Kazerij ook haar Jeunesss Light en Frontieren naar de World Cheese Awards. En ook die liepen in de kijker in hun respectievelijke categorie: Jeunesss Light sleepte een zilveren medaille in de wacht en de Frontieren werd met een bronzen medaille bekroond.
De Wervikse kaasmakerij produceert nu het jaar rond ruim 1.000 ton kaas Daarvoor is 10 miljoen liter melk nodig. De producten gaan naar gespecialiseerde kaashandelaars en  diverse supermarkten. De mogelijkheden om de Flandrien Kaas internationaal aan te bieden worden onderzocht.
www.flandrienkaas.be
Meer over de World Cheese Awards is te vinden via onderstaande link:
https://gff.co.uk/awards/world-cheese-awards/  
 
Bron: Mededeling Comm2B   – 23 november 2016
 
 

Deel dit artikel

Primaire Sidebar

Recent nieuwsPartner nieuws
Boerenbond investeert twee miljoen euro om stikstofoplossingen te zoeken
3 feb

Boerenbond investeert twee miljoen euro om stikstofoplossingen te zoeken

A2A2-melk: een oplossing voor verteringsproblemen?
3 feb

A2A2-melk: een oplossing voor verteringsproblemen?

NIEUW co-product bij Duynie Feed: Nutribond
3 feb

NIEUW co-product bij Duynie Feed: Nutribond®

Amazone biedt 7 jaar garantie tegen roesten kunstmeststrooiers
3 feb

Amazone biedt 7 jaar garantie tegen roesten kunstmeststrooiers

Arkink: Als je met één persoon melkt, moet het gewoon goed lopen
3 feb

“Als je met één persoon melkt, moet het gewoon goed lopen”

Toon meer

Meer melkvee nieuws

Maak hier uw keuze:

bemesting

Diergezondheid

Fokkerij melkvee

Melkveebedrijf

Veevoer Melkvee

Wet en regelgeving

Toon meer

Gerelateerde artikelen

Boerenbond investeert twee miljoen euro om stikstofoplossingen te zoeken

Boerenbond investeert twee miljoen euro om stikstofoplossingen te zoeken

A2A2-melk: een oplossing voor verteringsproblemen?

A2A2-melk: een oplossing voor verteringsproblemen?

NIEUW co-product bij Duynie Feed: Nutribond

NIEUW co-product bij Duynie Feed: Nutribond®

Footer

Onze vakpartners

Corteva
Lely
Yara
KWS melkveebedrijf
Barenbrug
Logo AHV Benelux
  • Abonneren
  • Contactpagina
  • Inschrijven nieuwsbrief
Logo Melkveebedrijf.nl

Copyright © 2023 Prosu Media Producties | Privacy | Algemene voorwaarden | Disclaimer

  • Nieuws
  • Bemesting
  • Diergezondheid
  • Fokkerij
  • Melkveewinning
  • Veevoer
  • Wet en regelgeving
  • Vakpartners
    • AHV Benelux
    • Barenbrug
    • Corteva
    • De Heus Voeders
    • KWS Benelux
    • Lely
    • Trouw Nutrition
    • Yara
  • Abonneren & meer
    • Abonneren
    • Herabonneren
    • Adverteren
    • Contactpagina
    • Inschrijven nieuwsbrief
  • FR
  • Compost
Melkveebedrijf maakt gebruik van cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. Door op "AKKOORD" te drukken, gaat u akkoord met alle cookies. Pas uw voorkeuren aan bij instellingen als u de cookies niet (allemaal) wilt accepteren.

Zelf instellenAKKOORD
Privacy & Cookies

Privacy statement

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Zie ook onze cookieverklaring.
Noodzakelijk

Noodzakelijke cookies gebruiken we om de basisfuncties van de site te kunnen laten draaien. Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens.

Social media

Deze cookies kunnen worden gebruikt door de verschillende sociale media functies die we op onze website hebben geplaatst. Dit om jou in staat te stellen onze inhoud met uw vrienden en netwerken te delen. Ze bouwen een profiel van jouw interesses op. Dit kan van invloed zijn op de inhoud en berichten die je op social media ziet. Als je deze cookies niet toestaat kun je de sociale mediaknoppen wellicht niet zien of gebruiken. Deze cookies maken het ook mogelijk om embeds van YouTube, LinkedIn, Facebook, Instagram etc. te tonen in artikelen

Advertenties

Door middel van deze cookies kunnen wij profielen en doelgroepen opbouwen van onze gebruikers zodat wij de inhoud van onze websites en apps, zoals video's en advertenties, kunnen afstemmen op de gebruiker en de content. Deze herkenning vindt plaats op bedrijfsniveau. Er worden geen persoonsgegevens verzameld.

Analytics

Analytical cookies worden gebruikt om te begrijpen hoe gebruikers om gaan met de website. Deze cookies helpen bij het verstrekken van informatie over het aantal bezoekers, het bouncepercentage etc.

Opslaan en accepteren