• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Melkveebedrijf.beMelkveebedrijf.be

Nieuws voor de melkveehouder

  • Bemesting
  • Diergezondheid
  • Fokkerij
  • Melkveewinning
  • Veevoer
  • Wet en regelgeving
  • Vakpartners
    • AHV Benelux
    • Barenbrug
    • De Heus Voeders
    • Corteva
    • ForFarmers
    • KWS Benelux
    • Lely
    • Trouw Nutrition
    • Yara
  • Abonneren & meer
    • Abonneren
    • Herabonneren
    • Adverteren
    • Contactpagina
    • Inschrijven nieuwsbrief
  • icon
  • FR

Verdien door minimaal inkuilverlies

Advertorial 15 september 2017

Maisrassenlijst

De maiskuil behandelen met Bonsilage levert altijd meer op dan het kost. Het toevoegmiddel voorkomt voor €1,54 per ton vers in te kuilen mais, broei en schimmelvorming en verbetert de smaak van de mais. U verdient de investering gegarandeerd in veelvoud terug, door het minimaliseren van het  inkuilverlies.
Mais staat bekend als voer dat makkelijk bederft. Broei en schimmel verteren een deel van het voer al voordat het in de koe is en bederven de smaak. Koeien nemen 8 procent minder op bij 25 procent broei in de mais volgens onderzoek van L. Whitelock. Als klap op de vuurpijl produceren schimmels ook nog eens afvalstoffen waar bacteriën in de pens niet van houden. Van alle nutriënten in mais die verteerd kunnen worden, gaat op deze manier gemiddeld 20 procent verloren.
Houd de energie in de maiskuil
Schimmels en gisten leven van de suiker en het zetmeel in de maiskuil. Dit verlaagt de voederwaarde (energie) van de maiskuil. Met de inzet van het toevoegmiddel Bonsilage Mais kunt u dit voorkomen. Immers, 10 gram azijnzuur per kg natte mais is al voldoende om gisten en schimmels te doden. Bonsilage Mais maakt dit azijnzuur zeer snel aan. Omdat azijnzuur minder positief uitpakt voor de smaak, zitten er in Bonsilage Mais ook melkzuurvormende bacteriën. Deze bacteriën maken tot drie keer meer melkzuur dan azijnzuur aan waardoor de smaak van de maiskuil zelfs beter is dan zonder dit inkuilmiddel. De combinatie van bacteriën in Bonsilage Mais is uniek en onovertroffen.
Snelle conservering
Een snelle en diepe conservering van de maiskuil belangrijk, zeker als mais op het land aangetast is door schimmels zoals stengelrot, builenbrand of bladvlekken. Deze schimmels moeten zo snel mogelijk gedood worden. Dit gebeurt pas wanneer het voer onder het plastic zit, en dit proces wordt bevorderd als de mais is behandeld met Bonsilage Mais. Schimmels en gisten kunnen negentig dagen overleven zonder zuurstof, in een slecht aangereden kuil zelfs langer. Besteed dus aandacht aan het inkuilen en zorg er voor dat de kuil gelijkmatig aangereden wordt, ook aan de zijkanten van de kuil.
Voeren twee weken na maisoogst
Is uw maisvoorraad laag en moet u twee weken na de maisoogst de nieuwe maiskuil al openen dan adviseren wij u het nieuwe toevoegmiddel Bonsilage Speed mais. De unieke bacteriën Lactobacilus dilivorians in Bonsilage Speed mais zorgen zeer snel voor een hoge concentratie azijnzuur waardoor de ontwikkeling van schimmels en gisten in een korte tijd wordt teruggebracht naar een minimum. De maiskuil is al na twee weken geconserveerd en geschikt om te voeren aan uw melkvee.
Gezondere melkkoeien met de hoogste levensproductie
Gezond melkvee is de basis voor een goede bedrijfsvoering. Het innovatieve toevoegmiddel Bonsilage Fit mais is ontwikkeld om de levensproductie van melkvee te verhogen. De unieke bacteriën in Bonsilage Fit mais zetten voedingstoffen zoals suiker en een deel van het melkzuur om in propyleenglycol.  Door de extra propyleenglycol kan de koe in de eerste 100 dagen van de lactatie haar vetreserves gebruiken. Daarbij komt dat door de omzetting van melkzuur naar propyleenglycol het melkzuurgehalte in mais daalt, waardoor koeien minder snel last  krijgen van pensverzuring en slepende melkziekte.  Door de betere gezondheid verlengt u de levensproductie van uw melkvee.
Ruwvoerspecialist Tom Willems geeft advies
Ruwvoerspecialist Tom Willems legt in deze video het verschil uit tussen de verschillende toevoegmiddelen voor de maiskuilen.
Bron: Barenburg – 15 september 2017
 
 

Deel dit artikel

Primaire Sidebar

Recent nieuwsPartner nieuws
Vlaamse landbouwers laten zich inspireren in Nederland
22 mrt

Vlaamse landbouwers laten zich inspireren in Nederland

Fokwaarden
22 mrt

Basisaanpassing fokwaarden vanaf nu jaarlijks

Vlaamse regering
22 mrt

Vlaamse regering keurt Vlaamse invulling GLB 2023-2027 goed

Pöttinger optimaliseert ruwvoerwinning met Harvest Assist
21 mrt

Pöttinger optimaliseert ruwvoerwinning met Harvest Assist-app

Valtra Unlimited: 10 jaar klantspecifieke tractoren uit Finland
20 mrt

Tien jaar klantspecifieke tractoren gemaakt in Finland

Toon meer

Meer melkvee nieuws

Maak hier uw keuze:

bemesting

Diergezondheid

Fokkerij melkvee

Melkveebedrijf

Veevoer Melkvee

Wet en regelgeving

Toon meer

Gerelateerde artikelen

Vlaamse landbouwers laten zich inspireren in Nederland

Vlaamse landbouwers laten zich inspireren in Nederland

Fokwaarden

Basisaanpassing fokwaarden vanaf nu jaarlijks

Vlaamse regering

Vlaamse regering keurt Vlaamse invulling GLB 2023-2027 goed

Footer

Onze vakpartners

Corteva
Lely
Yara
KWS melkveebedrijf
Barenbrug
Logo AHV Benelux
forfarmers melkveebedrijf.be

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 *
 *
Vul hier uw e-mailadres in
  • Abonneren
  • Contactpagina
  • Inschrijven nieuwsbrief
Logo Melkveebedrijf.nl

Copyright © 2023 Prosu Media Producties | Privacy | Algemene voorwaarden | Disclaimer

  • Nieuws
  • Bemesting
  • Diergezondheid
  • Fokkerij
  • Melkveewinning
  • Veevoer
  • Wet en regelgeving
  • Vakpartners
    • AHV Benelux
    • Barenbrug
    • Corteva
    • De Heus Voeders
    • ForFarmers
    • KWS Benelux
    • Lely
    • Trouw Nutrition
    • Yara
  • Abonneren & meer
    • Abonneren
    • Herabonneren
    • Adverteren
    • Contactpagina
    • Inschrijven nieuwsbrief
  • FR
  • Compost
Melkveebedrijf maakt gebruik van cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. Door op "AKKOORD" te drukken, gaat u akkoord met alle cookies. Pas uw voorkeuren aan bij instellingen als u de cookies niet (allemaal) wilt accepteren.

Zelf instellenAKKOORD
Privacy & Cookies

Privacy statement

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Zie ook onze cookieverklaring.
Noodzakelijk

Noodzakelijke cookies gebruiken we om de basisfuncties van de site te kunnen laten draaien. Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens.

Social media

Deze cookies kunnen worden gebruikt door de verschillende sociale media functies die we op onze website hebben geplaatst. Dit om jou in staat te stellen onze inhoud met uw vrienden en netwerken te delen. Ze bouwen een profiel van jouw interesses op. Dit kan van invloed zijn op de inhoud en berichten die je op social media ziet. Als je deze cookies niet toestaat kun je de sociale mediaknoppen wellicht niet zien of gebruiken. Deze cookies maken het ook mogelijk om embeds van YouTube, LinkedIn, Facebook, Instagram etc. te tonen in artikelen

Advertenties

Door middel van deze cookies kunnen wij profielen en doelgroepen opbouwen van onze gebruikers zodat wij de inhoud van onze websites en apps, zoals video's en advertenties, kunnen afstemmen op de gebruiker en de content. Deze herkenning vindt plaats op bedrijfsniveau. Er worden geen persoonsgegevens verzameld.

Analytics

Analytical cookies worden gebruikt om te begrijpen hoe gebruikers om gaan met de website. Deze cookies helpen bij het verstrekken van informatie over het aantal bezoekers, het bouncepercentage etc.

Opslaan en accepteren